fbpx

Китай

4,950 BGN

12 дни 11 нощи

Оферта - Подробности

Китай, страна с богата история и култура, предлага разнообразни и вълнуващи туристически преживявания. От древните паметници като Великата стена и Забранения град в Пекин до модерните градове като Шангай и Хонг Конг, Китай предлага разнообразие от атракции за всеки вкус.

Големите градове като Пекин и Шангай са известни със своите впечатляващи небостъргачи, модерни търговски центрове и богата културна сцена. В Пекин може да посетите Императорския дворец и Храма на Небето, докато в Шангай ще ви впечатлят набережните на река Хуанпу и забележителностите като Перлата на Ориента.

Помирителната природа на Китай се отразява в множеството пейзажи, които предлага. Големи части от страната са покрити с планини, като Хуаншан и Хуаншан, които предлагат възможности за пешеходен туризъм и впечатляващи гледки. Големият канал на Ли, един от най-значимите инженерни постижения в историята на човечеството, също е важен атракцион за посещение.

Китай е също така дом на множество исторически и културни забележителности. Великата стена, един от символите на страната, привлича хиляди туристи годишно. Традиционните китайски градове като Сиан и Луйян предлагат уникални архитектурни и културни преживявания.

За ценителите на природата, Юннан и Гуанси са перлите на Китай с техните изумителни пейзажи и етнически малцинства. Карстовите пейзажи на Ли Жанг, знаменити с издигащите се карстови формации, са впечатляващи за посещение.

Китай предлага и богатство от кулинарни изживявания. От известните пекински патладжани до вкусните паста и супи от Сичуан, китайската кухня никога не спира да изненадва със своя разнообразен вкус и аромат.

С обширната си територия, богата история и разнообразие от атракции, Китай е дестинация, която ще задоволи всеки турист.


Дата:

20.10.2024 – 01.11.2024

 

За да прочетете цялата информация кликнете на файла:

 

2024_ПЪТЕШЕСТИЕ КИТАЙ_20.10 – 01.11.2024

Contact Us
    Време 12 дни 11 нощи