fbpx

Салала, Оман

3,313 BGN

Оферта - Подробности

Оман, разположен на югоизточния бряг на Арабския полуостров, е една от най-вълнуващите и разнообразни туристически дестинации в Близкия изток. Със своята богатата история, изключителни природни красоти и съхранена културна идентичност, Оман предлага на посетителите уникални преживявания и незабравими моменти.

Мускат, столицата на Оман, е перла в короната на страната. Градът съчетава модерна архитектура и традиционен арабски стил, като предлага на туристите множество забележителности. Султан Кабус Великата джамия е една от най-големите и красиви джамии в света, впечатляваща с огромния си полилей и ръчно изработените килими. Старият град на Мускат, със своите тесни улички, традиционни къщи и пазари, предоставя уникална възможност за запознаване с местната култура и история.

За любителите на природата, Оман предлага разнообразие от впечатляващи пейзажи. Планинската верига Ал Хаджар предоставя отлични възможности за планински преходи и катерене, като връх Джебел Шамс, известен като „Слънчевата планина“, е най-високият връх в Оман и предлага зашеметяващи гледки. Вадите – сухите речни корита, които се пълнят с вода след дъждове – също са популярни сред туристите. Вади Шаб и Вади Бани Халид са едни от най-красивите, където посетителите могат да плуват в естествени басейни с кристално чиста вода.

Оман е известен и със своите пустинни пейзажи. Пустинята Уахиба е идеално място за сафари с джипове, яздене на камили и наблюдение на звездното небе през нощта. Традиционните бедуински лагери предлагат на туристите автентично изживяване и запознаване с номадския начин на живот.

Крайбрежието на Оман също е не по-малко впечатляващо. С над 1700 километра брегова линия, страната предлага прекрасни плажове и отлични условия за гмуркане и шнорхелинг. Диманиятските острови, намиращи се в близост до Мускат, са особено популярни заради богатия си морски живот и коралови рифове.

 

ДАТИ: 23.11.2024 – 30.11.2024

 

Цени в Евро:
База на изхранване                | Пакетна цена на човек в двойна стая | Единична стая
Закуска и вечеря / HB+        | 1690                                                                | 2170
Закуска, обяд и вечеря / FB | 1970                                                                | 2450

 

Пълнага програма може да видите тук:

 

SALALAH OMAN 23.11.2024 – 30.11.2024.pdf

Contact Us
    От 11/23/2024
    До 11/30/2024